۱۰ بهمن ۱۳۹۲، ۱۸:۰۱

در جستجوی راه حل مناست/

سومین سفر استاندار به سیستان/ مشکلات مردم منطقه مورد کنکاش مدیران قرار گرفت

سومین سفر استاندار به سیستان/ مشکلات مردم منطقه مورد کنکاش مدیران قرار گرفت

زاهدان-خبرگزاری مهر: خشکسالی دریاچه هامون و تبعات ناشی از آن که در طی چند سال گذشته موجب ایجاد مشکلات بی شماری مانند از بین رفتن اراضی کشاورزی، بیکاری بیش از 3 هزار صیاد و تلف شدن نیمی از دام های سیستان شده است موجب شد تا استاندار سیستان و بلوچستان در شصت و چهارمین روز خدمت خود در استان برای بار سوم به منظقه سیستان سفر کند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اوسط هاشمی صبح پنجشنبه با سفر به منطقه سیستان باری دیگر با حضور در جمع مردم این شهرستان در مصلی شهرهامون از نزدیک مشکلات مردم را با حضور جمعی از مدیران کل مورد بررسی و کنکاش قرار داد.

ظرفیت های هامون بلاستفاده مانده است

فرماندار هامون صبح پنجشنبه در مصلی این شهرستان گفت: شهرستان هامون با بیش از 50 هزار نفر جمعبت دارای 127 روستا است که تعداد 82 روستای آن دارای 13شورای اسلامی است.

علی کوهکن اظهار داشت: با وجود برخورداری این شهرستان از پتاسیل هایی همچون 110 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان، جادبه شهر سوخته با پذیرش سالیانه 600 هزار گردشگر و هچنین 3 هزار هکتار زمین زراعی اما همچنان این ظرفیت ها بلا استفاده مانده است.

وی ادامه داد: با وجود برخورداری بازارچه میلک و همچنین قرار گرفتن در منطقه ویژه اقتصادی رامشار اما هیچ عایداتی شامل مردم این منطقه نمی شود.

کوهکن راه اندازی و ایجاد واحد های دانشگاهی را یکی دیگر از مطابات مردم این منطقه عنوان کرد و افزود: در همین راستا مردم هامون شهر 50 هکتار زمین به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برای راه اندازی پردیس دانشگاه اهدا شد که تا کنون هیج اقدامی در این رابطه نشده است.

وی ادامه داد: متاسفانه مشاغل اصلی مردم از جمله دامداری و کشاورزی در این شهرستان تعطیل شده است و شهرک صنعتی هامون شهر با وجود اینکه زیر ساخت های آن آماده است تعطیل و غیر فعال است.

وی همچنین اضافه کرد: عدم شکل گیری و استفاده از مرز برای کمک به معیشت مردم موجب شده تا بسیاری از مردم راه مهاجرت را پیش بگیرند.

کوهکن ادامه داد: با توجه به تازه تاسیس بودن این شهرستان یک سوم ادارات در این شهرستان مستقر نشده است و باقی ادارات نیز با چند کارمند و یا به صورت مشارکتی اداره می‌شود.

وی همچنین خواستار فعال سازی کشتارگاه صنعتی دام، خرید تضمینی محصولات کشاورزی، احداث پل افضل آباد برای اتصال محمد آباد به تیمور آباد و همچنین تقویت بازارچه های مرزی و یا اختصاص بخشی از عوارض و درآمد سایر بازارچه ها و یا سیمان سیستان برای کمک به هامون شهر شد.  

مشکلات هامون به فاجعه تبدیل شده است

امام جمعه شهرستان هامون نیز از حضور مسئولان استانی و کشوری در مناطق محروم به عنوان عامل ایجاد نشاط و امید در دل مردم یاد کرد و افزود: حساسیت ایجاد شده به منظور احیای تالاب هامون نزد نهاد های بین المللی خود نشان از توجه دولت برای پیگیری شکلات مردم دارد.

حجت الاسلام حسین کیخا در مصلی هامون اظهار داشت: وضعیت مردم و معیشت آنها در سیستان از حد بحران فراتر رفته و به فاجعه تبدیل شده است.

وی گفت: دو مشکل مهاجرت و همچنین معیشت مردم در حال حاضر به مشکلات اصلی این منطقه تبدیل شده است و خشکسالی بیشترین آسیب را به این شهرستان وارد کرده است.

وی با بیان اینکه این شهرستان 110 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد ادامه داد: با این وجود هیچ معبری  برای مبادله کالا و تجارت مردم منطقه و استفاده از این ظرفیت وجود ندارد.

وی اظهار داشت: در مناطق دیگر سیستان با حفر چاهک ادامه حیات نباتات و حداقل کشاورزی فراهم و حفظ شده است اما به دلیل شوری آب های سطحی در اراضی هامون لذا امکان همین حداقل کشت و کار نیز از مردم گرقته شده است.

از طلا گشتن پشیمان گشته‌ایم

نماینده معتمدان هامون شهر نیز با تشریح مشکلات پیش رو خواستار توجه ویژه دولتمردان به مشکلات و به خصوص رسیدگی به معیشت مردم شد.

سید علی اکبر طباطبایی اظهار داشت: با وجود خشکسالی های چند ساله اما به جای توجه به وضعیت مردم حتی 15 درصد مالیات بیشتر از مردم اخذ شده است.

وی با بیان اینکه از طلا گشتن پشیمان شده ایم اظهار داشت: مردم برای ایجاد و احداث دانشگاه یک قطعه زمین به دانشگاه اهدا کرده اند اما هیچ توجهی به این موضوع نشده است بلکه مردم هامون شهر خواستار بازپس گیری زمین خود هستند.

وی تقاضا کرد: 7 سال است که کار احداث بزرگراه ترانزیتی میلک آغاز شده است اما هنوز پول زمین های حاشیه این بزرگراه که  متعلق به مردم پرداخت نشده است.

وی همچنین خواستار توسعه روستاها و شهر هامون از محل اختصاص بخشی از عوارض و یا مالیت ها برای هزینه کرد در این منطقه شد.

با کلنگ زدن دل مردم شاد نمی شود

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه با کلنگ زدن بدون پشتوانه نمی توان دل مردم را شاد کرد اظهار داشت: تا زمانیکه هزینه اجرای یک پروژه تامین نشده و اجرایی نشود کلنگ به دست نخواهیم گرفت.

وی در جمع اقشار مختلف مردم و مسئولان محلی در مصلی شهرستان هامون با بیان اینکه دولت از مردم بیگانه نیست افزود: دولتمردان و مسئولیت آنها منتج از اراده و تصمیم گیری مردم است و لذا باید در این راستا با مردم صادق بود.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از پروژه ها در گذشته بسیار سطحی به آن نگاه شده است افزود: دولت در سال 1393 توان تکمیل بیش از 280 پروژه بزرگ را  ندارد و این درحالی است که 2 هزار و 900 پروژه بزرگ در سراسر کشور کلنگ خورده است.

هاشمی با بیان اینکه نباید تنها از محرومیت ها سخن به میان آورد افزود: برای حل مشکلات مردم باید اندشیه و تدبیر کرد.

وی خطاب به مردم هامون  شهر گفت: در حالی که ظرفیت سالانه جدب  600 هزار گردشگر در این منطقه وجود دارد باید عامل به توقف آن شده و به راحتی از کنار آن نگذشت.

استاندار با تاکید بر اینکه نباید تمامی کارها را در زمین دولت جستجو کرد افزود: دولت حمایت خود را به منظور شناساندن سرمایه هایی هم چون شهر سوخته در نزد جهانیان و ثبت جهانی آن انجام داده است و لذا سرمایه گذاری و استفاده از این خط گردشگری بخش زیادی به تلاش مردم منطقه بر می گردد.

وی افزود: کوه خواجه خود دارای تقدسی است که می توان از این ظرفیت برای جذب سرمایه داران استفاده کرد.

هاشمی یادآورشد: وظیفه تامین زیرساخت ها برعهده دولت است که در هین راستا پروژه های بزرگی از جمله آب، گاز، راه و صنایع بزرگ در حال ایجاد و پیگیری است.

وی با تاکید بر اینکه بخشی از حل مشکلات مردم در گرو اندیشه مردم است افزود: باید نگاه به روش های سنتی به ویژه در بخش کشاورزی تغییر پیدا کند و مدیران با نگاه عالمانه و اصولی وارد میدان شوند.

هاشمی گفت: پیگیری حقابه ایران در حال پیگیری است و در دستور کار دولت قرار دارد و به منظور کمک به معیشت مردم فعال سازی بازارچه ها و همچنین یکپارچه سازی زمین های کشاورزی و کشت های نوین در دستور کار قرار گرفته است.        

کد خبر 2225165

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha